Agricultură

   
       Comuna Măceșu de Jos este situată în lunca Dunării și are terenuri de cea mai bună calitate, ce se pretează la culturi diverse de la cereale și plante tehnice, la cultură viței de vie, pomicultura, cultura orezului.
      Există tradiții în toate aceste culturi dovadă fiind faptul că Măceșu de Jos are suprafața  însemnată amenajată pentru cultura orezului, Orezaria nu este folosită pentru cultura pentru care a fost proiectată datorită lipsei surselor financiare, știut fiind că orezul este rentabil dar cere și o susținere financiară corespunzătoare. Proprietarii de terenuri orizicole ar fi de acord cu comasarea acestor terenuri, pentru a fi folosite eficient și a da un profit pe masură, în eventualitatea găsirii unui investitor interesat.
      Dovezile faptului că proprietarii de terenuri sunt interesați de comasarea suprafetelor ce le dețin, sunt cele cele trei asociații cu profil agricol ce-și desfășoară activitatea la nivel comunal SC Farms, Cit.SA, SC Agromec SA. care cultivă cea mai mare parte din cele 5097 Ha agricol situat în extravilanul localității.
      Forța de muncă ocupată în agricultura este îmbătrânită; lucrarile pe suprafetele de pământ din gospodariile populației sunt realizate cu ajutorul copiilor și nepoților ce locuiesc la oraș și vin la sfârsit de săptămână să-și ajute părinții, în asociere cu terțe persoane înrudite sau nu.
Majoritatea populației active lucrează suprafețe mici de pământ între 0,5-3ha.

Sari la conținut